Paardenbloem

Als ik een willekeurig iemand vertel, dat ik paardebloemlikeur ga maken wordt er een verbaasd gezicht getrokken. Als ik daarna vertel dat paardebloemgelei  in Frankrijk een delicatesse is, trekt de verbazing van het gezicht en is er belangstelling.

Alles van de paardenbloem is eetbaar. Het zit barstensvol vitaminen en mineralen. Het blad wordt verwerkt in salades en heet molsla. In de middeleeuwen werd het al gebruikt als geneeskrachtig kruid. Voor het maken een liter likeur heb ik 335 paardenbloemen geplukt. Alle bloemen heb ik zeer minutieus uit elkaar gehaald. Alleen de gele bloemblaadjes worden gebruikt. Na 4 weken trekken is de likeur 2x zorgvuldig gefilterd. 

Vlak voor de Kadedagen in  Doesburg in 2021 is de likeur voor het eerst gebotteld.

Het begin is er

Paardenbloemblaadjes

Paardenbloemrestanten


© Heeregravelikeuren heeregravelikeuren logo
Design Joeri Heeregrave, realisatie Mopslaan.nl / Monique's Webdesign 2021