Kersenlikeur

De kersen voor deze likeur koop ik meestal in Loo. Als je vanaf Westervoort over de dijk naar Loo fietst, kom je op een gegeven ogenblik in het kersenseizoen een bord tegen met de tekst : na 500 m kersen te koop. Dan fiets je inderdaad 500 m over een rommelig pad belegd met wat tegels, waarna je bij een  oude boerderij komt waar een enorme boomgaard naast ligt met heel veel kersenbomen. Als er niemand is kun je zelf de kersen wegen en het geld in een kistje doen. Zo doe ik het al jaren en het bevalt me prima.

Bij thuiskomst worden de kersen zorgvuldig gewassen, gedroogd en ontpit. Daarna worden ze gehalveerd en nauwkeurig gecontroleerd. Ze worden in porties van 500 g in de vriezer gedaan. 

Aangezien er in kersen erg veel sap zit, bevat deze likeur het minste percentage alcohol. 

Dit jaar ga ik een nieuw product maken, dat zijdelings met kersenlikeur te maken heeft. Ik ga kersenbonbons maken. Daarvoor gebruik ik verse kersen welke ik een paar weken op alcohol laat trekken, zodat de kersen nog mooi stevig zijn. Deze bonbons zullen voor het eerst te koop zijn op de Doesburgse  Kadedagen in september.

Los flesje Kers
€ 3,95

Rekje met 6 flesjes naar keuze
€ 20,-


© Heeregravelikeuren heeregravelikeuren logo
Design Joeri Heeregrave, realisatie Mopslaan.nl / Monique's Webdesign 2021