Cranberrylikeur

Als ik aan cranberries denk, moet ik altijd aan Kerstmis denken. In mijn geheugen komen cranberries in de vorm van compote altijd wel voor in de kersteditie van de supermarktbladen. In vele kerstfilms zie je het regelmatig op tafel staan.

Het kerstgevoel is helemaal weg als je op Terschelling komt. In de winkels aldaar vind je een uitgebreide collectie producten met de cranberry als basis.  Naast wijn, jam en vele andere lekkernijen worden ook vele verzorgingsproducten gemaakt van de cranberry.

De cranberry is bij toeval op  Terschelling terecht gekomen.  Aangenomen wordt, dat omstreeks 1839 vaten met harde zure, rode bessen aanspoelden op het strand van Terschelling. De jutters dachten dat  de vaten met wijn gevuld waren en kieperden het ter plekke in de duinvalleien.  Oorspronkelijk komen ze uit Amerika. Indianen in die streken gebruikten het sap voor de behandeling van pijlwonden. Ze gebruikten het ook om kleding mee te verven en het bleek een probaat middel tegen blaasontsteking.

Bij de bereiding van de cranberrylikeur zorg ik er voor dat de karakteristieke smaak van de cranberry behouden blijft door er niet te veel suiker aan toe te voegen. Naast de cranberrylikeur maak ik ook cranberrys op alcohol volgens een volledig eigen recept. Daar kunt u ook lezen hoe ik het maak.

Los flesje Cranberry 
€ 3,95

Rekje met 6 flesjes naar keuze
€ 20,-


© Heeregravelikeuren heeregravelikeuren logo
Design Joeri Heeregrave, realisatie Mopslaan.nl / Monique's Webdesign 2021