Chocoladelikeur

Deze likeur vraagt de meeste tijd om te maken. Dat komt omdat chocolade niet oplost en daardoor zijn smaak niet snel aan de alcohol afgeeft. Ik houd een periode van 5 maanden aan om de chocolade in de alcohol te laten trekken. Wel moet ik ervoor zorgen dat de likeur niet te warm staat. De chocolade zou dan gaan smelten en gaat dan één geheel vormen met de alcohol. Het gaat dan een massa worden van yoghurtdikte, die alleen door toevoeging van nieuwe alcohol weer vloeibaar zou worden. De chocolade kan er dan weer gewoon uitgefilterd worden.

Deze uitgefilterde chocolade heb ik een keer als basis gebruikt voor bonbons. Deze chocolade heb ik vermengd met gehakte hazelnoten. Daar vormde ik kleine balletjes van en werden in gesmolten chocolade gedompeld en voorzien van versieringen.

Doordat chocolade geen alcohol opneemt, wordt deze likeur enigszins verdund, zodat het alcoholpercentage op ongeveer 25% uitkomt. Ditzelfde wordt ook met de koffielikeur en de hazelnootlikeur gedaan. Als je hem proeft zal je merken dat hij sterker smaakt dan een willekeurige fruitlikeur.

Serveertip: Schenk deze likeur eens bij een kopje koffie of doe een scheutje chocoladelikeur over een feestelijk ijstoetje.

Los flesje Chocolade
€ 3,95

Rekje met 6 flesjes naar keuze
€ 20,-

Heerlijke bonbons maken van echte chocolade.

Chocolade bonbons in een geschenkverpakking.

Heerlijk!!

Ook leuk om cadeau te doen.


© Heeregravelikeuren heeregravelikeuren logo
Design Joeri Heeregrave, realisatie Mopslaan.nl / Monique's Webdesign 2021