Blauwebessenlikeur

De blauwe bes wordt vaak verward met de bosbes. Ze zijn wel familie van elkaar, maar ze verschillen veel van elkaar. De bosbes is laagblijvend en groeit hoofdzakelijk in het bos. De bosbes is maar klein en groeit individueel aan een struik. De blauwe bes daarentegen kan wel 2,5 meter hoog worden. De bes is veel groter en groeit in trossen. Vandaar dat de blauwe bes commercieel geteeld wordt en de bosbes niet.

De eerste keer dat ik deze likeur gemaakt heb, voegde ik de suiker pas toe nadat ik de likeur gefilterd had. Dat had ik ergens gelezen. Nu doe ik het anders: ik begin met de suiker te laten oplossen door het regelmatig te schudden. Als de suiker opgelost is wordt de alcohol bij de bessen gegoten. Doordat ik het fruit door de blender pureer is de smaak erg intensief, maar blijven er altijd minuscule vezelresten in de likeur achter welke na verloop van tijd naar de bodem zakken. Dit kan absoluut geen kwaad. Het staat alleen niet zo mooi.

Aan al mijn likeuren wordt een vanillestokje toegevoegd. Dat is gebruikelijk, maar ik doe het op een speciale manier. Zodra ik de Doppelkorn gekocht heb, schroef ik de dop eraf en gaat het vanillestokje erin en gaat de dop er weer op. Op die manier zorg ik er voor dat de vanille zijn smaak optimaal aan de drank kan afgeven.

Los flesje Blauw Bes 
€ 3,95

Rekje met 6 flesjes naar keuze
€ 20


© Heeregravelikeuren heeregravelikeuren logo
Design Joeri Heeregrave, realisatie Mopslaan.nl / Monique's Webdesign 2021