Aardbeienlikeur

De eerste aardbeienlikeur heb ik van verse aardbeien gemaakt op een moment dat ze volop verkrijgbaar waren en dus erg goedkoop. Ik heb toen ook een paar porties in de vriezer verwerkt, voor een volgend keer. Dit was zo’n succes, dat ik nu alleen nog maar diepvriesfruit gebruik. Op 700 ml Doppelkorn gebruik ik 500 g. aardbeien. Nadat de aardbeien 1 maand in de drank heeft getrokken wordt het geheel gezeefd en door een nylonkous gefilterd. Hierna wordt de likeur enkele keren gefilterd door een papieren koffiefilter. Nu is de likeur in principe klaar om minimaal een maand te rusten. De eventuele minuscule fruitresten liggen dan op de bodem. Vanaf dat moment kan de likeur voorzichtig gebotteld worden, zodat het depot op de bodem blijft liggen. (Het kan geen kwaad, maar het staat minder mooi).

Los flesje Aardbei
€ 3,95

Rekje met 6 flesjes naar keuze
€ 20


© Heeregravelikeuren heeregravelikeuren logo
Design Joeri Heeregrave, realisatie Mopslaan.nl / Monique's Webdesign 2021